Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اشتغال وزارت کار گفت: از سال ۹۸ تا کنون ۶ هزار و ۷۵۲ فرصت شغلی در استان های هدف طرح یارانه دستمزد ایجاد شده است که بیش از نیمی از مشارکت کنندگان در این طرح (۵۳ درصد) دارای مدرک دیپلم بودند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طرح یارانه دستمزد یکی از برنامه‌ها و سیاست های دولت در حوزه اشتغال در شرایط بحران اقتصادی است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در راستای حمایت از مناطق غیر برخوردار از اشتغال شیوه نامه پرداخت یارانه دستمزد با اولویت مناطق کم برخوردار و مناطق غیر برخوردار از اشتغال ابلاغ شد.

یارانه دستمزد، وجهی است که توسط دولت به موجب این شیوه‌نامه به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی زیر 35 سال به کارفرما پرداخت و منابع این طرح از محل منابع پیش‌بینی شده اشتغال در قانون بودجه سنواتی، کمکهای مردمی و منابع ناشی از اجرای هدفمندی یارانه‌ها تامین می‌شود.

به عبارت بهتر، طرح یارانه دستمزد یکی از برنامه ها و سیاست های دولت در حوزه اشتغال در شرایط بحران اقتصادی است،این طرح اکنون در کشور در حال اجراست و به کارآفرینانی که دانش آموختگان دانشگاهی را جذب کنند 30 درصد یارانه دستمزد می دهد.

* اشتغال 6 هزار و 750 نفر با اجرای طرح پرداخت یارانه دستمزد

عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره یارانه دستمزد گفت: جامعه هدف طرح پرداخت یارانه دستمزد را، جوانان بیکار جویای کار شغل اولی در مناطق محروم و کم برخوردار از اشتغال و همچنین بنگاه های اقتصادی رسمی فعال در شهرستان های کم برخوردار از اشتغال در کشور عنوان کرد و گفت: این طرح به عنوان ابزار تشویقی برای جذب نیروی کار جدید توسط کارفرمایان بخش خصوصی و تعاونی در استان های کم برخوردار شامل ایلام، کردستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد در سال 1398 عملیاتی شد و انتظار می رود سازمان برنامه و بودجه، منابع کافی برای اجرای فاز دوم این طرح در 16 استان مرزی در سال 1399 فراهم آورد.

وی افزود: طرح پرداخت یارانه دستمزد با هدف تحرک بخشی به ایجاد شغل در بنگاه های خرد، کوچک و متوسط و همچنین زمینه سازی برای اشتغال دانش آموختگان مقاطع تحصیلی دیپلم و بالاتر، ارتقاء مهارت و کسب تجربه توسط شغل اولی ها از طریق تعامل با نیروی متخصص و با تجربه، انتقال یافته های جدید دانش و فناوری به بنگاه اقتصادی با ورود نیروی جوان و ارتقاء سطح تولید و سرمایه گذاری در بخش های خصوصی و تعاونی تحت عنوان یکی از سیاستهای فعال بازار کار تدوین شده است.

منصوری با بیان اینکه تعداد واحدهای اقتصادی مشارکت کننده در این طرح، تعداد هزار و 714 بنگاه بوده، گفت: براساس بودجه اختصاص داده شده برای تحقق تعداد 5 هزار و 789 فرصت شغلی در استان های هدف، با توجه به استقبال کارفرمایان، تعداد 6 هزار و 752 فرصت شغلی در این استان ها ایجاد شد. ضمن آنکه بیشترین سهم تعهد اشتغال به استان کرمانشاه و کمترین سهم به استان ایلام اختصاص داده شده است.

وی افزود: در طرح پرداخت یارانه دستمزد، سرانه هر بنگاه در ارتباط با جذب نیروی کار شغل اولی به طور متوسط 4.8 نیروی کار بوده است که از این میان استان لرستان با بیشترین سرانه (9.7 نفر) و استان کردستان (2.1) پایین ترین سرانه را کسب نمودند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اختصاص مبلغ هزار و 600 میلیارد ریال از سوی سازمان برنامه و بودجه برای اجرای طرح پرداخت یارانه دستمزد، گفت: فاز اول این طرح با تخصیص 20 درصد مبلغ ابلاغی معادل 320.8 میلیارد ریال در قالب کمک های بلاعوض و فنی و اعتباری دولت برای برقراری یارانه دستمزد تعداد 578 شغل جدید در هشت استان کمتر برخوردار در سال 98 برنامه ریزی شده بود. اما در پی استقبال ذینفعان از طرح، عملاً تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی خصوصی و تعاونی در این استان ها از آن بهره مند شدند و به نظر می رسد انگیزه برای مشارکت در این طرح در سال 1399 نیز تداوم داشته باشد.

وی همچنین افزود: برای اجرای صحیح طرح پرداخت یارانه دستمزد، دستورالعمل هایی به منظور اجرا در واحدهای اقتصادی خصوصی و تعاونی تدوین و زیرساخت های مورد نیاز برای گزارش گیری مستمر و نظارت بر روند اجرای این طرح در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  فراهم شده است.

منصوری به بررسی  پیامدهای اجرای طرح پرداخت یارانه دستمزد پرداخت و گفت: بررسی نتایج حاصل از اجرای طرح از بعد جنسیت حاکی از آن است که شغل اولی های مرد، مشارکت و حضور بیشتری نسبت به شغل اولی های زن در طرح داشته اند. ضمن آنکه با توجه به نرخ بیکاری زنان (17.5 درصد) در سال 1398 نسبت به نرخ بیکاری مردان (9 درصد) در همان سال و با توجه به مشارکت کمتر زنان در این طرح، لازم است سیاستگذار تمرکز برنامه های اشتغال زای سال جاری و سنوات آتی را معطوف به جامعه زنان نماید.

وی افزود: در میان مقاطع تحصیلی، بیش از نیمی از مشارکت کنندگان در طرح پرداخت یارانه دستمزد (53 درصد) دارای مدرک دیپلم بوده اند که بیانگر گرایش کمتر کارگاه های اقتصادی به جذب دانش آموختگان مراکز دانشگاهی است. آسیب شناسی این امر در سیاست گذاری های برنامه ها و طرح های فعال بازار کار در سال جاری به طور جدی مدنظر تصمیم گیر قرار خواهد گرفت.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: بررسی بازخورد اقتصادی طرح پرداخت یارانه دستمزد در استان های منتخب نشان می دهد بنگاه های بالای 50 نفر کارکن در بخش صنعت و همچنین بنگاه های 10 تا 49 نفر کارکن فعال در بخش خدمات دارای بیشترین ظرفیت جذب نیرو بوده اند. تعداد 462 نفر از شغل اولی های جذب شده نیز سرپرست خانوار بوده اند که 18 درصد از شاغلین شغل اولی را به خود اختصاص می دهند.

ایجاد 6 هزار و 752 فرصت شغلی در استان های هدف طرح پرداخت یارانه دستمزد طی یکسال اجرا از سال 1398 تاکنون، نشان دهنده میزان اثربخشی برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب سیاست های فعال بازار کار است.

انتهای پیام/

R1012189/P/S7,82/CT2 واژه های کاربردی مرتبط بحران بیکاری و اشتغال معاونت اشتغال بیشتر بخوانید... افزایش سقف مبلغ تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی بانک توسعه تعاون مهر تثبیت اشتغال بر پیشانی پلتفرم مدرسه ملی دیجیتال قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... افزایش سقف مبلغ تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی بانک توسعه تعاون مهر تثبیت اشتغال بر پیشانی پلتفرم مدرسه ملی دیجیتال واژه های کاربردی مرتبط بحران بیکاری و اشتغال معاونت اشتغال پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی ۱ مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت/ دژپسند: همه گرفتند، سهامی باقی نمانده است ۲ بازار فولاد هم دلال بازی شد/ معاون دادستان: ۵۰۰ مشتری فولاد در بورس حرفه‌شان فولاد نیست ۳ اعلام اسامی قرعه کشی دومین مرحله فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو ظرف ۳ روز آینده ۴ اعلام زمان عرضه دومین و سومین صندوق معامله پذیر دولتی/ ETF‌ پالایشی تابستان عرضه می‌شود ۵ انتقاد قوه قضائیه از معرفی قطره چکانی متخلفان ارزی/ ۴۴۵ متخلف ارزی بازداشت شدند ۶ نوبخت: از مهرماه فوق‌العاده ویژه کادر درمان پرداخت خواهد شد ۷ هواشناسی ایران ۹۹/۵/۱۳| پیش بینی باران ۲ روزه در ۸ استان/ کاهش ۶ درجه ای دما در برخی استان ها ۸ جزئیات پرداخت تسهیلات بانکی به مستأجران مهمترین اخبار اقتصادی مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت/ دژپسند: همه گرفتند، سهامی باقی نمانده است انتقاد قوه قضائیه از معرفی قطره چکانی متخلفان ارزی/ ۴۴۵ متخلف ارزی بازداشت شدند بازار فولاد هم دلال بازی شد/ معاون دادستان: ۵۰۰ مشتری فولاد در بورس حرفه‌شان فولاد نیست آغاز تکمیل اطلاعات متقاضیان وام ودیعه مسکن+جزئیات مهمترین اخبار تسنیم جهاد اسلامی: رژیم صهیونیستی هرگز قادر به پیروزی در برابر مقاومت نخواهد بود انتقاد قوه قضائیه از معرفی قطره چکانی متخلفان ارزی/ ۴۴۵ متخلف ارزی بازداشت شدند گسترش اعتراضات در فلسطین اشغالی؛ آیا «نتانیاهو» به سرنوشت «رابین» دچار خواهد شد؟ گزارش تحلیلی تسنیم از پشت پرده قیر رایگان / راهکار نمایندگان برای جلوگیری از رانت چیست؟ مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت/ دژپسند: همه گرفتند، سهامی باقی نمانده است درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران بیکاری و اشتغال معاونت اشتغال بحران بیکاری و اشتغال معاونت اشتغال طرح پرداخت یارانه دستمزد برخوردار از اشتغال کار و رفاه اجتماعی طرح یارانه دستمزد خصوصی و تعاونی اشتغال وزارت فرصت شغلی کم برخوردار وزارت تعاون شغل اولی ها اجرای طرح نیروی کار برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۶۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در مراسم افتتاحیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» که در دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد اظهار کرد: با توجه به برگزاری این رویداد‌ها باید ابتدا رویداد«عارضه‌یابی عدم حضور دانشجویان در این همایش‌ها و برنامه‌ها» را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه شاید بخشی از استقبال کمرنگ دانشجویان به خاطر عدم عمل‌گرایی مسئولان در تحقق وعده‌ها بوده، افزود: یکی از دغدغه‌های دولت سیزدهم ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ‌التحصیلان است که در استان همدان نیز روی این موضوع متمرکز شده‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با طرح این سؤال که با وجود ایجاد اشتغال در استان و رشد در این زمینه چرا این اتفاق در جامعه محسوس نیست، گفت: یکی از دلایل این موضوع عمده ایجاد اشتغال برای جامعه غیردانشگاهی بوده و انتظار بیشتر نیز از سوی این قشر است.در سال جاری ۴۲ درصد تسهیلات و تعهد اشتغالزایی در استان را به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص خواهیم داد در همین راستا از ۱۷ هزار و ۶۹۹ مورد تعهد اشتغال برای قریب به ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان استان اشتغال پایدار ایجاد می‌کنیم.

حسینی روح رویداد صدرا را نقطه اتصال دانشگاه و صنعت عنوان کرد و با طرح این سؤال که دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چقدر کارایی داشته، تأکید کرد: باید چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم. آموزش؛ کارآفرینی و اشتغال سه مؤلفه رشد جامعه بوده و دنیای امروز عصر دانش است و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال. نمی‌توان مفاهیم سال‌های پیش را به دانشجو آموزش داد و انتظار تحول داشت.

وی با بیان اینکه باید به‌روز بود و رویکرد آینده‌پژوهی داشت، اضافه کرد: توسعه فعالیت‌های فناورانه؛ برخورداری از خلاقیت، تکنیک حل مسئله و تفکر خارج از چارچوب اداری برای تحول باید مدنظر باشد امروز دیگر وقت آزمون‌وخطا نیست. تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد به‌واسطه سونامی فناوری برخی مشاغل از دست خواهد رفت؛ بنابراین حتماً باید نوآور و به‌روز باشیم؛ البته به لطف دانشگاه در بسیاری از علوم فناورانه پیشرو هستیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان مطرح کرد: پیشنهاد می‌کنم دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند و از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند و آموزش‌ها کاملاً عملیاتی شود.
حسینی بر لزوم برگزاری«ایده بازار» در دانشگاه تأکید کرد و توضیح داد: برای مشارکت مردم در اقتصاد ایده‌ها به جد پیگیری می‌شود؛ در استانداری نیز فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای نحوه واگذاری به مردم را احصا کرده‌ایم ضمن اینکه اقناع‌سازی مردم برای مشارکت با تضمین سود لحاظ خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ | واکنش تهیه کننده نون خ | او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است و برای ...
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟
  • رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد